Országos Informatikai és Hírközlési Értekezlet

 

2016. május 18-20 között Gyulán került megrendezésre az Országos Informatikai és Hírközlési Értekezlet, melynek a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság adott otthont.

A hivatalos megnyitót követően Láng István az Országos Vízügyi Főigazgatóság műszaki főigazgató-helyettese tartott előadást az Informatika helyzete és feladatai címmel. Az elmúlt időszakban a „KEOP-2.2.2/C/14-2014-0001 Regionális vízügyi, geoinformatikai és monitoring központ létrehozása” projekt keretében jelentős informatikai fejlesztések zajlottak le, melynek eredményeképpen egységes ágazati infrastruktúra épült ki. Az új rendszerek üzemeltetése, újfajta szemléletmódot és feladatmegosztást igényel a szakterület munkatársaitól. Az előadások, témakörei elsősorban a projekt kapcsán létrejött eredmények, illetve az általa generált feladatok köré épültek.

A házigazdák magas színvonalon gondoskodtak minden feltételéről, hogy a résztvevők teljes mértékben a színvonalas szakmai programra fókuszálhassanak. Az előadóteremben lezajlott programokon túl a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont, illetve a Mályvádi szükségtározó új megnyitási helyének megtekintése tette teljessé a rendezvényt.

A háromnapos értekezletet, immár szokás szerint a „vándoregér” átadása zárta, a következő évben a Közép-Duna Völgyi Vízügyi Igazgatóság vállalta magára a rendezvény lebonyolítását.

 

Fotók: KÖVIZIG